Stora golftävlingar i världen

Är du en golffantast? Golf är en populär sport både i Sverige och utomlands. Du kan både utöva sporten själv och spela den på olika spel online. Du kan dessutom spela på odds på golf. De allra flesta stora spelsajterna online erbjuder oddsspel inom golf idag. På såväl dam- som herrsidan av golf finns det fyra stora golftävlingar som tillsammans kallas för ”majors”. På herrsidan inkluderas dessa bland annat US Open i golf och The Masters Tournament. På damsidan finner vi bland annat U.S. Women’s Open och LPGA Championship. Det finns också golftävlingar inom Norden (till exempel Golfhäftet Trophy) och även i Sverige (till exempel Telia Tour). Herrgolfens PGA Grand Slam of Golf anses ofta vara den allra största golftävlingen i världen.

PGA Grand Slam of Golf – den största av golftävlingar

PGA Grand Slam of Golf är en herrtävling för fyra spelare. Den arrangeras varje år av PGA of America, och deltagarna är de fyra vinnarna i årets majors (The Masters Tournament, US Open, The Open Championship samt PGA Championship). Om en spelare har vunnit två majors under året går den fjärde platsen till spelaren med det näst bästa resultatet i majortävlingarna. PGA Grand Slam of Golf kan alltså sägas vara toppen av isberget vad gäller golftävlingar, där bara de allra bästa i världen deltar.

Den första tävlingen i PGA Grand Slam of Golf hölls år 1979. Fram till 1993 hölls golftävlingar på olika golfbanor i USA, men sedan 1994 är tävlingen alltid belägen på Poipu Bay Golf Course på Hawaii. Den första vinnaren av tävlingen var Gary Player, men störst framgångar har utan tvekan världsberömda Tiger Woods haft i tävlingen. Han har vunnit hela sju golftävlingar i PGA Grand Slam of Golf från 1998 och framåt. Vinner du PGA Grand Slam of Golf får du motta en prissumma på 1 000 000 dollar. En golfkarriär kanske är något att satsa på med andra ord?

Golftävlingar kan man tjäna mycket pengar på